Visit Kotka-Hamina ja Voitto kehittävät Etelä-Kymenlaakson matkailua datan voimin

13.8.2020

Miten saada kaikki oleellinen data kaikkien käyttöön yhdellä näkymällä? Visit Kotka-Hamina ja Voiton dashboard-asiantuntijat kehittivät yhdessä työkalun, joka auttaa johtamaan päivittäistä tekemistä ja päätösten tekoa tiedolla. Työkalu palvelee matkailun alueorganisaatiota päivittäisissä valinnoissa.

Kehittämisyhtiö Cursor Oy:ssä toimiva Etelä-Kymenlaakson matkailun alueorganisaatio tukee matkailuelinkeinon kasvua erilaisin toimenpitein.

Cursorin matkailu on tehnyt Voiton kanssa Visit Kotka-Haminan markkinointia tehostavaa yhteistyötä. Voiton asiantuntijoiden kanssa on tehty mm. kohderyhmätarkastelua, rakennettu markkinointisuunnitelmaa sekä kehitetty työkalu, joka kokoaa kaiken tärkeän tiedon yhteen paikkaan.

Cursorin matkailun toiminnassa kertyy suuria määrä dataa niin omasta takaa kuin sidosryhmiltä. Yhdessä Voiton kanssa suunniteltu kokonaisratkaisu tuo kaiken halutun datan yhteen dashboad-näkymään. Näin kokonaiskuva on helpompi muodostaa, ja aikaa jää enemmän esimerkiksi liiketoiminnan analysointiin ja kehittämiseen.

Cursorin matkailun dashboardiin tuodaan tietoja lukuisista lähteistä. Markkinoinnin ja sosiaalisen median lukujen lisäksi dataa rikastetaan esimerkiksi Tilastokeskuksesta saatavalla julkisella datalla. Kustomoitu dashboard antaa laajemmat käyttömahdollisuudet ja moninkertaistaa lisäarvon.

Dashboardien käyttö saattaa alkuinnostuksen jälkeen jäädä vähäiseksi. Cursorin matkailun dashboardin haluttiin palvelevan sekä matkailun alueorganisaation päivittäistä työtä että raportointitarvetta. Dashboardista haluttiin aktiivisesti käytettävä työkalu, joka auttaa johtamaan päivittäistä tekemistä ja päätösten tekoa tiedon avulla.

Tavoite otettiin huomioon heti suunnitteluvaiheessa. Työkalu rakennettiin Cursorin matkailun ja Voiton tiiviillä yhteistyöllä, jossa kuunneltiin niin asiakkaan tarpeita kuin dashbordia rakentavan asiantuntijan kokemuksia ja näkemyksiä. Näin valituista datalähteistä ja seurattavista metriikoista saatiin käyttäjille mahdollisimman informatiiviset ja relevantit.

”Työskentely Voiton kanssa on ollut sujuvaa ja innovatiivista. Mielestäni saimme työstettyä erinomaisen uuden dashboard-ratkaisun, joka auttaa meitä niin päivittäisessä työn analysoinnissa, työnjohdossa kuin raportoinnissakin. Projekti onnistui niin kuin suunnittelimmekin, ja lopputulos on toimiva”, kertoo matkailujohtaja Kati Paasi Cursorilta.

Voiton analytiikkapalveluista saat asiantuntemusta ja työkaluja datan monipuoliseen hyödyntämiseen liiketoimintasi kehittämisessä. Olipa tarpeesi datastrategia, markkinoinnin tehostaminen tekoälyllä, ennustava mallinnus tai kaiken oleellisen tiedon kokoava dashboard, ota yhteyttä!

Tee löytöretki Kotkan-Haminan seudulle!

Kotkan-Haminan seutu eli Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä on mitä mainioin lähimatkailukohde. Vain reilun tunnin matkan päässä Helsingistä itään voit kokea toinen toistaan kiinnostavampia elämyksiä. Suomen hienoimpia, palkittuja puistoja ja arkkitehtuurin helmiä, keisarillista ja keskiaikaista katsottavaa, toreja ja markkinoita – ja Etelä-Suomen ainoan jokialueen, joka yhdistyy merelliseen luontoon. Miten olisi koskenlasku, viikinki-illallinen tai Ruotsinsalmen meritaistelun historiaan tutustuminen? Valitse oma elämysretkesi seudun monipuolisesta tarjonnasta: visitkotkahamina.fi