Kohderyhmäymmärrys

Kohderyhmäymmärrys

Millaisiin segmentteihin kohderyhmä voidaan jakaa

Mihin kohderyhmään/-ryhmiin kannattaa keskittyä

Kuinka kohderyhmän tarpeisiin vastataan

Kohderyhmärajaus ja kohderyhmän piirteet ohjaavat markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta. Kohderyhmätutkimusten avulla autamme asiakkaitamme strategisesti mielekkään kohderyhmän määrittämisessä, sen piirteiden ymmärtämisessä ja tarjooman ja viestinnän kehittämisessä kohderyhmän ominaisuudet huomioiden.

Kohderyhmän määrittämisessä hyödynnämme segmentointia: minkä segmentin tai segmenttien tarpeisiin tuotteellasi tai palvelullasi vastaat? Mihin segmentteihin kannattaa keskittyä? Kohderyhmän määritys on tärkeä strateginen linjaus ja segmentointitutkimus luo tälle vankan pohjan.

Kohderyhmäanalyysi

Minkälainen kohderyhmä on piirteiltään

Kuinka kohderyhmä tavoitetaan

Miten kohderyhmää kannattaa puhutella

Kohderyhmän tarpeisiin vastaaminen, puhuttelu ja tavoittaminen tehokkaasti edellyttää heidän piirteidensä tuntemista. Kohderyhmäanalyysilla syvennetään tätä ymmärrystä: keistä kohderyhmä koostuu, minkälaisia tarpeita ja mieltymyksiä heillä on, minkälaisia he ovat elämäntyyliltään ja kulutustavoiltaan, millä medioilla heidät tavoittaa?

Hyvä kohderyhmämääritys ja -ymmärrys tehostaa markkinointia ja liiketoimintaa. Se suuntaa mm. tuotekehitystä, brändijohtamista, markkinointiviestintää, jakelutievalintoja sekä palvelua ja myyntiä.

Ota yhteyttä

Tutustu myös:

Brändin kehittäminen

Brändin kehittäminen ja tavoitteellinen brändijohtaminen edellyttävät hyvää ymmärrystä markkinasta ja kohderyhmästä sekä niissä tapahtuvista muutoksista. Bränditutkimusten avulla seurataan brändimittareiden kehitystä ja saadaan näkemyksiä brändistrategisiin kysymyksiin.

Lue Lisää

Asiakaskokemus

Asiakaskokemus muodostuu kaikista asiakkaan kohtaamisista yrityksen kanssa. Asiakaskokemus heijastuu mm. tyytyväisyyteen, sitoutumiseen ja suositteluhalukkuuteen. Asiakaskokemustutkimukset auttavat tunnistamaan asiakaskokemuksen vahvuudet ja kehityskohteet.

Lue Lisää

Aiheesta lisää

Tilaa Voiton uutiskirje

Ajankohtaiset insightit ja uutiset kätevästi suoraan sähköpostiin kerran kuukaudessa

Ei kiitos

Hups!

Uutiskirjeen tilaus ei onnistunut, yritä myöhemmin uudelleen

Sulje

Kiitos!

Uutiskirje tilattu onnistuneesti

Sulje