Hakusanamainonnan vinkit, joilla varmistat, että brändisi löytyy myös kesällä

15.6.2017

Mobiililaitteiden invaasiosta sekä siitä, miten ne tulevat ottamaan perinteisistä tietokoneista selkeän ylivallan, on puhuttu jo pitkään. Vaikka mobiililaitteilla tehtyjen Google-hakujen määrä on kasvanut huomattavasti, ylittävät ne vielä toistaiseksi tietokoneilla tehdyt haut vain tiettyinä sesonkeina. Näistä sesongeista pisin on kesä ­– siksi hakukampanjasikin pitää optimoida kesäkuntoon.

  1. Muokkaa hintatarjoukset mobiililaitteille.

Suurimman osan klikkauksista hakutulossivuilla saavat ensimmäiset eli ylimmät hakutulokset. Mobiililaitteissa ilmiö vielä korostuu, kun kaksi ensimmäistä mainospaikkaa valtaavat yleensä koko ruudun (kts. kuva vieressä) alempien jäädessä ”skrollauksen taakse” – puhumattakaan luonnollisista hakutuloksista, jotka voivat jäädä jopa neljä mainospaikkaa alemmas. Jos mainostesi keskimääräinen sijoitus ei ole kahden ylimmän hakutuloksen joukossa, nosta avainsanojesi hintatarjouksia mobiililaitteilla tehtyjen hakujen yhteydessä.

 

  1. Varmista mainoslaajennustesi sijainti- ja soittolaajennusten toimivuus sekä niiden ajantasaiset tiedot.

Kesällä ihmiset liikkuvat tavallista enemmän ja hakuihin halutaan vastaus heti. Kuvittele vaikka, että olet vieraalla paikkakunnalla ja haluat löytää lähitienoilta nopeasti sopivan lounaspaikan. Sinä saat hyvää asiakaspalvelua ja mainostaja suurta hyötyä, kun mainoksesta voi avata suoraan reittiohjeet tai soittaa lounaspaikkaan nappia painamalla.

  1. Tarkista ja optimoi sivustosi toimivuus mobiilissa.

Riski käyttäjän välittömästä poistumisesta sivustolta kasvaa rajusti ja sitä nopeammin, mitä kauemmin sivun latautuminen kestää. Joidenkin tutkimusten mukaan käyttäjät voivat turhautua jopa kolmessa sekunnissa ja palata takaisin hakutuloksiin. Siksi sivustosi mobiilinopeus kannattaa tarkistaa heti, jolloin ehdit vielä tehdä tarvittavat muutokset ennen lomakautta. Testin voit tehdä Googlen omalla työkalulla.

Ota yhteyttä sem@mediatoimistovoitto.fi niin varmistetaan yhdessä hyvä mobiilikesä!