Helsingin yliopisto ja Voitto kehittivät Unibot-palvelun

28.3.2017

Unibot on Facebook-ympäristössä toimiva automaattinen, vuorovaikutteinen keskusteluohjelma. Botti ohjaa kysymysten avulla keskustelijaa juuri häntä kiinnostavan koulutuksen äärelle. Botti tarjoaa myös lisätietoa koulutuksista ja hakemisesta sekä muistuttaa yhteishaun alkamisesta.

”Helsingin yliopisto tarjoaa Suomen laajimman koulutustarjonnan. Uusien koulutusohjelmien ansiosta opiskelija voi nyt entistä joustavammin suuntautua itseään kiinnostavaan tieteenalaan. Unibot-palvelukanava helpottaa laajaan koulutustarjontaan tutustumista ja auttaa valitsemaan kiinnostavimman vaihtoehdon”, Helsingin yliopiston hakijapalvelussa työskentelevä Anne Hopia kertoo.

Messenger-bottien käyttäytymistä ohjaavat valmiiksi koodatut toimintaohjeet, ja niissä on mahdollista hyödyntää tekoälyä. Botin avulla asiakaskokemus voidaan tarjota käyttäjälle tärkeässä kanavassa erillisen sivuston tai sovelluksen sijaan. Facebookin lisäksi botteja käytetään mm. erilaisissa pikaviestipalveluissa. Unibot on suunniteltu erityisesti Facebookin rajapintaan ja mobiilikäyttöä tukevat keskustelua ohjaavat painikkeet.

”Halusimme tarjota yhteishakukampanjaan dynaamisen ratkaisun, joka tukee mielikuvaa Helsingin yliopiston edelläkävijyydestä. Botin avulla tavoitamme nuoret hakijat nyt myös pikaviesteillä”, kertovat botin ideoineet ja kehittäneet asiakkuuspäällikkö Sini Lähdekorpi ja suunnittelija Outi Karppanen Voitosta. Teknisenä kumppanina Unibotin kehittämisessä oli SEK.

”Unibot ymmärtää tällä hetkellä vain ohjelmoidut sanat ja komennot, mutta kevään käyttödatan perusteella meillä on mahdollisuus kehittää palvelua ymmärtämään käyttäjää laajemmin”, Sini Lähdekorpi jatkaa.

Helsingin yliopiston kampanja ”Ole 1* parhaista. Opiskele Helsingin yliopistossa” on näkynyt kevään aikana mm. pääkaupunkiseudun liikenteessä, elokuvateattereissa ja digitaalisissa kanavissa. Uusiin koulutusohjelmiin haetaan yhteishaussa 15.3.–5.4.2017.

Helsingin yliopiston Unibot löytyy osoitteesta: http://m.me/unibotHY