Visit Finlandin video laukaisi kiistan revontulien omistajuudesta

Visit Finland –matkailuportaalin revontuli-video on kerännyt neljässä viikossa yli 700 000 katselukertaa (YouTube 365 000 ja Vimeossa  338 000 katselukertaa).  Voitto on rakentanut hienosta videosta maailmanlaajuisen viraalikampanjan, jossa videota on levitetty kansainvälisiin matkailu- ja lifestyle-blogeihin, Facebookiin sekä vahvasti Googlen sisältöverkostoon.

Videon suosio on huolestuttanut norjalaiset turismijohtajat, joiden mielestä Suomi on nyt ominut revontulet nimiinsä ja on viemässä Norjasta turistit. Aiemmin Norja on ollut tunnettu nimenomaan revontulista ja vuonoista.  Joulupukki vetää Suomeen ”miljoona turistia joka talvi”, ja nyt Suomi  keskittyy entistä voimakkaammin myös revontulien markkinointiin syys- ja talvimatkailijoille, kirjoittaa norjalaislehti Aftenposten.

Etenkin Aasian markkinoilla revontulet ovat tärkeä myyntivaltti. Norjassa japanilaisten talvituristien määrä on jonkin verran vähentynyt samalla kun se on Suomessa kasvanut. Myös Kiinassa on valtava matkailijapotentiaali.

Liity postituslistalle: