Uuden työn maailma on täynnä mahdollisuuksia

Työn tekemisen tavat muuttuvat ja työvälineet kehittyvät. Työtiimit verkostoituvat avoimemmin ja monimuotoisemmin yli yhtiörajojen. Työpaikka voi vaihdella kahvilan pöydästä kotisohvalle tai toiselle mantereelle. Työaika on muutakin kuin kahdeksasta neljään. DNA Business on antanut tälle kaikelle nimen: Uusi työ. Ilmiö vyöryy niin laajana ja kaiken läpileikkaavana, että myös työn johtamiselta, tiedon hallinnalta ja tietoturvalta vaaditaan uutta ajattelua. DNA Busineksen markkinointijohtaja Paula Miettinen uskoo, että rajoitusten sijaan energia kannattaa keskittää uuden työn hallittuun mahdollistamiseen.

Moni käyttää vapaa-aikanaan parempia laitteita ja notkeampia verkkopalveluja kuin työelämässä. Kun vielä yhtenäisen työajan sijaan päivä rytmittyy eripituisiin työ- ja vapaa-ajan jaksoihin, ei ihme, että samoja laitteita haluttaisiin käyttää pitkin päivää. Ja koska yksityiselämän asioita ja ihmissuhteita hoidetaan kätevästi sosiaalisen median ja pikaviestimien kautta, yhtä toimivia viestintätapoja vaaditaan myös työelämän verkostoihin.

Jos nyt vapaa-ajan ja työajan verkostoissa edes on suuria eroja – työkaverit, kumppanit ja asiakkaat kun tuppaavat kuulumaan usein myös Fb-kavereihin tai Twitter-seuraajiin.

Omien laitteiden käyttö työtehtävien hoitamiseen saa tietohallinnon huolestumaan. Hallitsematon laitediversiteetti nostaa tummia pilviä niin tukipalveluista kuin tietoturvasta vastaavien taivaalle. Mitä kaikkea laitteisiin saatetaankaan ladata ja kuinka huolettomasti sovelluksia päivitetään. Kuinka mahdollistaa yhteyksien nopea toimiminen ja helppo, mutta turvallinen pääsy työkaluihin ja järjestelmiin.

DNA Busineksen Paula Miettisen mukaan ratkaisun avain löytyy asenteesta:

– Kun uuden työn näkee mahdollisuutena kehittää liiketoimintaa ja vahvistaa kilpailukykyä, löytää helpommin tarvittavat ratkaisut. Muutos ei vie, kun sitä ryhtyy johtamaan ja sen voimaa ohjaamaan omien tavoitteiden tukemiseen.

Uuden työn maailmassa työvälineet ja verkkopalvelut kannustavat monenkeskiseen ja monikanavaiseen yhteydenpitoon. Työntekijät pääsevät omilla laitteillaan yrityksensä verkkopalveluihin tietoturvallisesti – siellä missä ja milloin on heille suotuisinta työskennellä.
Projekteille rakennetaan virtuaalisia työtiloja, joissa tiimit voivat työskennellä yhdessä vaikka eri puolilta maailmaa. Älykkäät sovellukset osaavat synkronoida kaikki laitteet ja niissä olevat tiedot keskenään.

DNA ei vain puhu uuden työn mahdollistamisesta, vaan myös toteuttaa sitä omassa arjessaan:

– Esimerkiksi virtuaalineuvottelu on meillä todettu erittäin tehokkaaksi yhdessä tekemisen muodoksi niin projekti- kuin linjatyössä. Jokainen voi osallistua siihen sieltä missä kulloinkin on. Neuvottelut vievät vähemmän aikaa ja niiden varaaminen helpottuu, kun siirtymäaikoja ei tarvitse ottaa huomioon. Siirtymisistä säästyneen ajan voi käyttää hyödyllisemmin.

Uusi työ vaikuttaa kaikkiin työyhteisöihin, halusipa sitä tai ei. Hallitusti hoidettuna, tietoturvaa riskeeraamatta ja asianmukaisin laittein, se lisää työhyvinvointia, vahvistaa työnantaja- ja yritysmielikuvaa, antaa kilpailuetua sekä parantaa tuottavuutta.

Lue lisää uuden työn mahdollisuuksista: uusityö.fi

Liity postituslistalle: