Mahtaa TV-kanavia nyt ketuttaa!

SuomiTV’tä pyörittävän Family Channel Oy’n omistukseensa hankkinut News Corporation’in kansainvälinen monimediayritys FOX International Channels (FIC) lanseeraa Suomessa ilmaiskanava FOX’n 16. huhtikuuta. Käytännössä FOX ottaa siis SuomiTV’n kanavapaikan, ja sisältöpuolella siirtymä onkin jo hyvässä vauhdissa.

Järjestelyssä on helppoa nähdä positiivista kaikkien osapuolten kannalta: SuomiTV’llä oli toimilupa, muttei juuri sisältöä; FIC’lla taas oli sisältöjä, muttei Suomessa aidon valtakunnallisuuden edellyttämää toimilupaa; ja sekä mainostajat että televisionkatsojat varmasti toivottavat kasvavan valinnanvaran tervetulleeksi.

Avaus on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että FOX tuo ruutuun Twentieth Century Foxin suosituimpia elokuvia ja huippusarjoja sekä National Geographicin laatuohjelmia. Muista haastajakanavista TV5 on ollut viihteellä jo pitkään, ja JIM ja Liv tuntuvat kalastelevan katsojia yhä enemmän ja enemmän Seiska-tyyliin.

FOX’n lanseeraus saa lisäksi melkoista, joskin tahatonta, vetoapua myös markkinajohtajalta: MTV media päätti nimittäin nostattaa omaa (naisille suunnattua) AVA-kanavaansa esittämällä siellä valtaosan maksuttomista jääkiekon MM-kisapeleistä. AVA näkyy kanavapaikalla 13, FOX’n numero taas on 12.

FOX on koonnut Suomen organisaatioonsa jo kokemusta ja kovia nimiä, ja kun kokonaisuutta höystetään vielä vahvalla kansainvälisellä tuella, on oletettavaa, että täkäläiset kanavaosuudet pannaan pian uusjakoon. Varmaa ainakin on, että kilpailu mainoseuroista kiristyy, ja sitähän me kaikki ilolla tervehdimme.

Liity postituslistalle: