Google-hakuja mobiilin kautta jo miljoona päivässä

Suomessa tehdään päivittäin n. 20 miljoonaa Google-hakua. Mobiilihakujen määrä on kasvanut voimakkaasti, jo miljoona hakua tehdään mobiilin kautta päivittäin. Mobiilihaut liittyvät usein akuuttiin tarpeeseen (esim.  tarkistetaan osoite, aukioloaika  tai varataan pöytä ravintolasta). Niinpä onkin luonnollista, että hakujen piikki osuu sunnuntaille ja iltoihin.

Google-mainontaa on mahdollista kohdistaa vain mobiililaitteille ja näin optimoida tehoa esim. personoimalla viestiä vastaanottajan sijainnin mukaan tai  parantamalla käyttäjäkokemusta huomioimalla akuutti tiedontarve. Mobiilikampanjat kannattaa rakentaa omiksi kampanjoikseen jolloin tehdään  mobiiliin parhaiten sopivat hakusanat ja mainostekstit.

Tärkeää on myös huomioida verkkosivuston mobiiliystävällisyys tai rakentaa mobiiliverkkosivusto.  Omia sivuja kannattaa katsoa kriittisellä silmällä: Latautuvatko ne tarpeeksi nopeasti? Pystyykö sivuja lukemaan mobiilista? Löytyvätkö useimmiten mobiilin kautta haetut tiedot helposti?

Kannattaa myös selvittää esim. Google Analyticsistä, kuinka paljon kävijöitä verkkosivuille tulee mobiilin kautta. Jos kävijöitä tulee paljon, on erillisten mobiilisivujen tekeminen ajankohtaista mikäli niitä ei vielä ole.

Voiton digitiimi auttaa sinua myös mobiiliin liittyvissä asioissa. Voimme esim. rakentaa toimintasuunnitelman miten juuri sinun yrityksessäsi kannattaa edetä mobiili-asioiden suhteen. Ota yhteyttä!

Liity postituslistalle: